zomba.hu
Zomba község Önkormányzata
2021. október 22. péntek,
Elõd napja van.

2021. szeptember 10-11. Szüreti napok

Helyi nemzeti etnikai és kisebbségi kultúrát bemutató program

2021. szeptember 10-11-én került megrendezésre a Szüreti napok Zombán.

2021. szeptember 10-én, pénteken 15:30-tól fogadták a vendégeket a Művelődési Házban. Ezt követően Szűcs Sándor polgármester köszöntője következett, majd Fritz Norbert fotókiállítását tekinthették meg a jelenlévők. 

16:30-tól egy órás kultúrális műsor következett a helyi nemzetiségek képviseletében. 17:30 és 19:00 között a helyi nemzetiségek és etnikai kisebbségek szokásainak bemutatása történt, a Német nemzetiségeket Mátis Éva, a felvidéki szokásokat Szabados Katalin, a roma szokásokat pedig Szancsik Mária előadásában ismerhették meg az érdeklődők. A nap zárásaként a nemzetiségek ételeit mutatták be a nemzetiségek képviselői, ezeket természetesen meg is kóstolhatták a résztvevők.

Másnap következett a hétvége legjobban várt eseménye, a Szüreti felvonulás. 14 órakor gyülekeztek a Zombai Általános Iskola udvarán a hagyományőrzők és felvonulók, akik innen indultak le a központra, a művelődési házba. 15:00 és 18:00 között a nemzetiségek kultúrális műsorait tekinthette meg a nagyérdemű. Felléptek a zombai óvodások, a Zombai Általános Iskola tánccsoportja, a Zombai Általános Iskola Német Nemzetiségi tánccsoportja, a Zombai Hagyományőrző Egyesület tánccsoportja, a Zombai Roma Egyesület tánccsoportja, valamint az "Ifjú szív" Német Nemzetiségi tánccsoport is megmutatta tudását.

A szüreti napok a hagyományoknak megfelelően egy szüreti bállal ért véget, melyen hajnalig mulattak fiatalabbak és idősebbek egyaránt.

A szüreti napról készült felvételt az alábbi linken tekinthetik meg:

https://www.youtube.com/watch?v=9FPibC7Gwjk

Szűcs Sándor polgármester köszöntő beszéde
(jobbra Potápi Árpád János Nemzetpolitikáért felelős államtitkár)
 

www.zomba.hu | Copyright © 2021 Minden jog fenntartva | Kezdőlap | Kapcsolat | Impresszum | Jogi nyilatkozat | Felhasználási feltételek | Webinfo | Látogatók: 1080088